Borstverkleining

Te zware borsten kunnen rug- en nekklachten, huidirritatie en psychische belasting veroorzaken. Bij een borstverkleining wordt de borst verkleind en wordt het resterende borstweefsel en het tepelhof gelift. Het doel van een borstverkleining is zowel een functionele verbetering, alsook een verbetering van het esthetische aspect van de borsten te bekomen.

De ingreep wordt steeds in het ziekenhuis onder algemene verdoving uitgevoerd. U blijft gemiddeld 1 of 2 nachten in het ziekenhuis. Na de ingreep moet u 6 weken dag en nacht een sportBH dragen (zonder beugel). Gedurende deze periode mag u niet sporten en geen zware voorwerpen optillen.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Borstvergroting

Bij een borstvergroting worden er prothesen via een klein littekentje in de plooi onder de borst aangebracht. Meestal worden de protheses achter de borstspier geplaatst. De grootte, vorm en type prothese is individueel verschillend voor elke patiënte. Dr. Vanschoonbeek neemt uitgebreid de tijd om samen met u na te gaan welke prothese het best bij u past.

De ingreep wordt steeds in het ziekenhuis onder algemene verdoving uitgevoerd.
Indien u zich de avond van de ingreep voldoende gerecupereerd voelt mag u het ziekenhuis verlaten na overleg met Dr. Vanschoonbeek. Indien u onvoldoende gerecupereerd bent kan u ook een nacht verblijven in het ziekenhuis. Er wordt steeds een overnachting voorzien.
Na de ingreep moet u 6 weken dag en nacht een sportBH dragen (zonder beugel). Gedurende deze periode mag u niet sporten en geen zware voorwerpen optillen.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Borstlifting

Bij een borstlifting wordt het borstweefsel en het tepelhof gelift via een litteken rondom het tepelhof en van de tepel naar de plooi onder de borst toe.
In sommige gevallen kan er ook een prothese geplaatst worden om het verloren volume te herstellen. Dr. Vanschoonbeek neemt uitgebreid de tijd om samen met u na te gaan welke behandeling het best bij u past.

De ingreep wordt in het ziekenhuis onder algemene verdoving uitgevoerd. U blijft gemiddeld 1 nacht in het ziekenhuis. Indien u zich de avond van de ingreep voldoende gerecupereerd voelt mag u het ziekenhuis verlaten na overleg met Dr. Vanschoonbeek. Na de ingreep moet u 6 weken dag en nacht een sportBH dragen (zonder beugel). Gedurende deze periode mag u niet sporten en geen zware voorwerpen optillen.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Mannelijke borstvorming – Gynaecomastie

Eerst en vooral wordt er nagegaan of er geen onderliggende oorzaak is voor dit probleem. Soms kan het stoppen van bepaalde medicatie het probleem reeds oplossen. Een endocrienologisch nazicht en een pre-operatieve echografie worden aangevraagd. Indien deze onderzoeken geen bijzonderheden kunnen aantonen kan er een operatie uitgevoerd worden. Overtollig borstklier- en vetweefsel wordt tijdens de ingreep verwijderd. Afhankelijk van de grootte van de borst, de hoeveelheid borstklier-en vetweefsel en de huidlaxiteit kan dit opgelost worden door middel van liposuctie, door een heelkundige ingreep, of met een combinatie van deze technieken. De littekens die hierbij ontstaan verschillen van patiënt tot patiënt. Meestal betreft het een klein litteken aan de onderzijde van het tepelhof.

Dr. Vanschoonbeek neemt uitgebreid de tijd om samen met u na te gaan welke behandeling het best bij u past.

De ingreep wordt in het ziekenhuis onder algemene verdoving uitgevoerd. Indien u zich de avond van de ingreep voldoende gerecupereerd voelt mag u het ziekenhuis verlaten na overleg met Dr. Vanschoonbeek. Na de ingreep moet u 6 weken dag en nacht een borstband dragen. Gedurende deze periode mag u niet sporten en bij voorkeur geen zware voorwerpen optillen.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Borstreconstructie

Dr. Vanschoonbeek maakt deel uit van de borstkliniek van AZ Turnhout. De borstkliniek AZ Turnhout is een erkende borstkliniek, waar jaarlijks meer dan 200 patiënten behandeld worden. Dr. Vanschoonbeek specialiseerde zich in het uitvoeren van autologe borstreconstructies door middel van microchirurgische technieken.

Om de borst te reconstrueren kan er gebruik gemaakt worden van een synthetisch implantaat (prothese reconstructie), lichaamseigen weefsel (autologe reconstructie) , of een combinatie van beide. Elk type van reconstructie heeft voor -en nadelen.
Dr. Vanschoonbeek zal deze mogelijkheden uitvoerig met u bespreken en u helpen met het maken van de juiste keuze.

De reconstructie van de borst, eventuele aanpassing(en) van de andere borst en een tepelreconstructie gebeurt in verschillende fasen.
De verschillende mogelijkheden en het tijdstip van de operaties zijn zeer individueel verschillend en afhankelijk van meedere factoren.

Via de website van de borstkliniek van AZ Turnhout vindt u een informatiebrochure met de verschillende reconstructieve opties en hun voor-en nadelen.
U kan telefonisch een afspraak maken via het AZ Turnhout of via onze contact pagina.

Meer behandelingen


Plastisch chirurg Turnhout

Raadpleging

DINSDAG: 8u00 - 16u30
DONDERDAG: 8u00 - 16u30

contact

014/40.61.75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Dokter Anne-Sophie Vanschoonbeek | Website by It’s me