Heelkundige ingrepen

Ooglidcorrectie (blefaroplastie)

Overtollige huid, rimpels en wallen kunnen gecorrigeerd worden door een ooglidcorrectie. Hierdoor verdwijnt de vermoeide indruk en zal je opnieuw een frisse jeugdige blik hebben. Het resultaat is steeds erg natuurlijk.
Een bovenste ooglidcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving. Een combinatie van onderste en bovenste blefaroplastie wordt meestal onder algemene verdoving geopereerd.

Omdat de littekens in de natuurlijke huidplooien liggen zijn deze op termijn niet zichtbaar.
Na een week kunnen de draadjes verwijderd worden. Hierdoor bent u ongeveer een weekje geremd in uw normale sociale activiteiten. De hierop volgende dagen zal de zwelling geleidelijk aan weg trekken.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Facelift – MACS lift (minimal access cranial suspension lift) / Halslift

Bij een facelift en/of halslift worden de rimpels en uitgezakte huidplooien van het gelaat en de hals gecorrigeerd door de onderhuidse weefsels aan te spannen en te liften, en de overtollige huid te verwijderen.

Deze ingreep gebeurt steeds in het ziekenhuis onder algemene verdoving. De dag na de ingreep kan u het ziekenhuis verlaten.
Na de operatie wordt er een drukmasker aangelegd, dat dient gedragen te worden gedurende de eerste week na de ingreep. Na een week kunnen de draadjes verwijderd worden. U bent ongeveer een 2 tal weken geremd in uw normale sociale activiteiten. De hierop volgende weken zal de zwelling geleidelijk aan weg trekken.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

oorcorrectie

Otoplastie
Afstaande oren of ‘flaporen’ zijn aangeboren en vaak familiaal erfelijk. Bij een correctie van de afstaande oren wordt het kraakbeenskelet van het oor gecorrigeerd via een litteken aan de achterzijde van het oor.

Een heelkundige correctie van de afstaande oren kan uitgevoerd worden vanaf de leeftijd van 5 jaar.

Bij kinderen gebeurt de operatie steeds onder algemene verdoving. De dag van de ingreep kan u het ziekenhuis opnieuw verlaten.
Na de operatie wordt er een verband aangelegd, dat dient gedragen te worden gedurende een kleine week. Nadien dient u nog een 3 tal weken een haarband of sportband te dragen.

De ingreep, uw verwachtingspatroon, de voor-en nadelen, de herstelperiode en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Correctie doorgescheurde oorlel
Doorgescheurde oorlellen kunnen onder lokale verdoving gecorrigeerd worden.

U kan dadelijk na de ingreep het ziekenhuis verlaten.

Na een 10 tal dagen zullen de draadjes verwijderd worden. Na de ingreep moet er tenminste 6 maanden gewacht worden alvorens er opnieuw gaatjes kunnen gemaakt worden.

Esthetische, niet-heelkundige behandelingen

Behandeling van gelaatsrimpels met behulp van spierontspanners

Fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes kunnen uitermate goed behandeld worden met een spierontspanner. Deze spierontspanners worden heel gericht geinjecteerd waardoor ze bepaalde spieren in het aangezicht ontspannen en hierdoor de rimpels verminderen. Hierdoor verdwijnt de zorgelijke fronsrimpel, de groeves ter hoogte van het voorhoofd en de fijne kraaiepootjes aan de ogen. Het resultaat is erg natuurlijk. U zal er jonger en frisser uitzien zonder dat uw omgeving iets onnatuurlijks opmerkt. Vaak worden deze behandelingen reeds preventief gestart om zo rimpels te voorkomen. Het resultaat blijft zo’n 3 tot 6 maanden. Nadien herstelt de spieractiviteit zich en kan de behandeling herhaald worden. Bij langdurige behandeling kan de frequentie van de inspuitingen afgebouwd worden en kan er een meer langdurig resultaat bekomen worden.
Na de injectie kunnen de dagdagelijkse activiteiten onmiddellijk hervat worden.

De behandeling, uw verwachtingspatroon en andere vragen worden op de consultatie uitgebreid met u besproken.

Rimpelopvulling en volumeherstel in het gelaat met behulp van fillers

Fillers kunnen gebruikt worden om de bestaande groeves in het gelaat minder diep te maken en deze te verzachten. Bij veroudering treedt er volumeverlies op. Fillers kunnen opnieuw volume aan het gelaat geven, net daar waar u het kwijt bent. Ze verbeteren de contour van het gelaat en kunnen eveneens een beperkt liftend effect hebben. Ze worden eveneens gebruikt ter correctie van bepaalde littekens.
Dr. Vanschoonbeek maakt zowel gebruik hyaluronzuur-fillers, alsook van collageen-fillers. Afhankelijk van het type product en de behandelde zone blijft het resultaat 9 tot 18 maanden.
Een alternatief om het volume in het gelaat te herstellen, is het gebruik van eigen vetweefsel (lipofilling). Na de injectie kunnen de dagdagelijkse activiteiten onmiddellijk hervat worden.

Uw vragen, uw verwachtingspatroon en een gepersonaliseerd behandelplan wordt op de consultatie uitgebreid met u besproken.


Lip vergroting – Lipcontour

Een lipvergroting of behandeling van de contour van de lippen wordt uitgevoerd met een hyaluronzuur filler.
Het doel van Dr. Vanschoonbeek is steeds een natuurlijk resultaat te bekomen.
Voor een lipvergroting worden de lippen verdoofd waardoor de behandeling pijnloos kan verlopen. Na de injectie kunnen de dagdagelijkse activiteiten onmiddellijk hervat worden.

Uw vragen, uw verwachtingspatroon en een gepersonaliseerd advies wordt op de consultatie uitgebreid met u besproken.
U kan telefonisch een afspraak maken via het AZ Turnhout of via onze contact pagina.

Meer behandelingen


Plastische chirurg borsten

Borsten

Plastische chirurg lichaam

Lichaam

Plastisch chirurg Turnhout

Raadpleging

DINSDAG: 8u00 - 16u30
DONDERDAG: 8u00 - 16u30

contact

014/40.61.75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Dokter Anne-Sophie Vanschoonbeek | Website by It’s me